Milujete paradajky a pikantnú chuť? Tak mexická paradajková polievka je niečo práve pre vás. jej príprava vám zaberie menej ako pol hodinu, no jej chuť vám v pamäti a ústach ostane ešte veľmi dlho .
Najdôležitejšie je to, aby ste mali tie správne suroviny. Samotná postup je totiž úplne nenáročný, takže na ňom naozaj nemáte čo pokaziť.
Suroviny:
- krájané paradajky- dve plechovky (nájdete ich pod označením chopped)
- grilovanú červenú kapiu naloženú v náleve- jedno sklíčko ( najčastejšie ju nájdete medzi exotickými surovinami ako sú napríklad riasy na sushi, alebo huby shitake)
- jeden zväzok jarnej cibuľky
- tri strúčiky cesnaku
- olivový olej
- čerstvý koriander- minimálne jeden väčší zväzok
- čerstvú mätu
- nízkotučný jogurt
- hrsť bielej ryže (nie je podstatné aký druh)
- cheddar
- chilli papričky
- nakladané Jalapeno papričky
- tortily (lupienky)
- syr FETA
- cherry paradajky
- soľ
- čierne korenie
Tri časti polievky
1. Na začiatok si nechajte rozohriať olivový olej. prihoďte doňho nahrubo nakrájané jarné cibuľky. Po ich opražení pridajte nakrájaný cesnak a stopky z koriandru. Teraz prichádzajú na rad pečené, nakladané kapie a plechovky krájaných paradajok. Plechovky naplňte do polovice vodou a tú nalejte do hrnca. Všetko poriadne okoreňte a osoľte. Na záver do hrnca vhoďte väčšiu hrsť ryže. Tá polievku výborné zahustí. Varte ju tak dlho, aby sa ryža uvarila úplne domäkka. Po uvarení polievku rozmixujte ponorným mixérom.
2. Medzitým si pripravte tortily. Rozložte ich na plech, nakrájajte na nich čili papričky, nastrúhajte cheddar a pokvapkajte ich olivovým olejom. Vložte ich do rúry na tak dlho, aby sa vám syr pekne roztiekol.
3. Poslednou súčasťou polievky bude mätový deep. Do bieleho jogurtu pridajte hrsť čerstvej mäty a asi dve kávové lyžičky nakladaných papričiek Jalapeno. Všetko rozmixujte dohladka.
Ako ju správne jesť
Veľmi dôležitý je taktiež spôsob konzumácie polievky. Naložte si ju do misky a prihoďte do nej všetky zvyšné ingrediencie. Teda jogurtový deep, opečené tortily so syrom, nadrobenú fetu, cherry paradajky, lístky koriandru, nadrobno nakrájané jarné cibuľky a malé kúsky chilli.